Cardiologie pediatrica

Statistici – In Romania, anual, se nasc peste 1.200 de copii cu probleme malformatii cardiace;
– Global, in fiecare an mor aproximativ 54,5 milioane de persoane. Unul din cinci morti sunt copii cu varsta sub cinci ani.
Ce este cardiologia pediatrica?
Cardiologia pediatricaeste specializarea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea problemelor cardiace la copii. La copiii care ar putea avea nevoie de chirurgie cardiaca, cardiologii pediatri lucreaza indeaproape cu chirurgii cardiaci pediatri pentru a determina cele mai bune tratamente si interventii.
Vezi mai mult.

O serie de afectiuni ale inimii pot afecta copiii. Unele sunt diferente structurale cu care se nasc. Altele implica sistemul electric care controleaza bataile inimii. Cardiologii pediatri sunt pregatiti special pentru diagnosticarea si gestionarea acestor probleme. Ce tipuri de tratament ofera cardiologii pediatri? Cardiologii pediatri diagnostica, trateaza si gestioneaza problemele cardiace la copii, inclusiv – Boli cardiace congenitale, cum ar fi gaurile dintre camerele inimii, probleme ale valvelor si vasele de sange anormale; – Aritmii sau ritmuri cardiace anormale cauzate de sistemul electric care controleaza bataile inimii; – Insuficienta cardiaca la sugari si copii; – Cianoza la nou-nascut si nu numai (in cazul in care pielea are o tenta albastruie, din cauza problemelor pulmonare sau circulatorii); – Copii si adolescenti cu dureri in piept, palpitatii sau lesin; – Anomalii cardiovasculare in terapia intensiva neonatala; – Transplant cardiac pediatric; – Evaluarea copiilor inainte de operatia cardiaca; – Managementul copiilor bolnavi critici cu probleme cardiace.

Medici Cardiologie Pediatrica

Dr Petrescu Oana Maria
Medic Specialist
Cardiologie-Pediatrica